F1

Le a kalappal, öreg matador!

A technika embere vagyok, ritkán mászok be a klaviatúra elé, amikor olyanról kell írni, ami véletlenül sem a műszaki háttérről szól. Most azonban úgy gondoltam, hogy pár keresetlen szóval megilletem egy lassan végleg leköszönő klasszis legutóbbi versenyét. Ugyanis lehet, hogy a Forma-1 idei szezonja is elkeserítően unalmas, de azért néha mostanság is látunk olyat, amire még hosszú évek múlva is emlékezni fogunk.

Ez egy motorsportot népszerűsítő blog, de nem fogok a szemetekbe hazudni: a Formula-1 jelenleg súrolja a nézhetetlen kategóriát. Ott tartja az embereket az elfogultság valamelyik pilóta vagy csapat miatt, de a semleges szurkolók valószínűleg már a nyáron elköszöntek a közvetítésektől. Meg tudom érteni őket. Sokszor én is azon kapom magam, hogy hagyománytiszteletből ülök le megnézni a futamot, és az első 20 kör után már bánom, hogy nem mással foglalkoztam az elmúlt fél órában.

Néha azonban van, hogy a szerencse ránk mosolyog. A Brazil Nagydíjhoz semmilyen reményt nem fűztem a szokásos Mad Max-győzelmen kívül. Lassan már a második helyért sincs rendes csata Lando Norris miatt. Ám a sportág nagy és színes egyénisége, bizonyos Fernando Alonso és az újabban ismét magára találó, épp a gödörből visszaevickélni készülő Sergio Pérez gondoskodott arról, hogy aki ébren maradt a verseny utolsó 30 körének kezdetén, az garantáltan végignézze a futamot.

Ez a rengeteget látott, és legalább annyiszor leírt spanyol pilóta nem csak úgy küzdött azért a dobogóért, mintha az élete múlt volna rajta, hanem meg is csinálta. Majdnem egy fél versenytávot kivédekezett a mezőny leggyorsabb autójával szemben egy olyan pályán, ahol bőven megoldható az előzés. Nem segítettek a túl rövid egyenesek, nem segített a DRS, minden ellene szólt, csak a néhány körrel frissebb gumija nem.

És minden idők egyik legjobban védekező pilótája mindig pontosan tudta, hogy mikor és hol lépjen a gázra, mennyire szélesedjen le a kanyarokban, hogy azonnal taposhassa az Astonnak. Aztán az utolsó előtti kör elején mégis melléért Checo, és megelőzte. A legnagyobb megdöbbenésemre itt nem ért véget a történet.

Miközben Pérez gyakorlatilag folyamatosan Alonso szélárnyékában autózott, azon gondolkodtam, hogy hogy a fenébe fogják ezt végigbírni a gumijai. A mexikói megfizette az árát a folyamatos üldözésnek. Megkezdve az utolsó kört Alonso a belső ívre kényszerítette, és addig mozgatta a bocis autót, amíg a 4-es kanyar előtt befért elé, és újra a dobogón állt. Mindent megtett Pérez a végén, de már nem volt visszaút. Megcsinálta az aggastyán.

Fernando Alonso identifies 'one metre mistake' by Sergio Perez in epic podium battle : PlanetF1

Fantasztikus menet volt, a szezon egyik, ha nem a legnívósabb manőversorozata. Lehet Alonsót emberként bírálni, lehet nem szeretni, de azt nem elismerni, amit ez az ember tud, egész biztosan hiba.

„Szóval Alonso béna vénember… Sörhasat eresztett, rozsdásak az izületei. Lehet. Viszont te, Bugsy, te bunkó vagy, kitömni való barom vagy és még finom voltam.”

 

Knightwish

Alapító, CEO, járműrajongó, wannabe firkász.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb