Redőny

Lassítják a látásromlást és a káros napsugarak mellett az erős fénytől is védik a rövidlátó gyermekek szemét az új Essilor® Stellest® színezett lencsék

Az Essilor® Stellest® lencséi mostantól elérhetők színezett változatban is. Az új lencsék a színtelen változatokkal megegyezően lassítják a gyermekkori rövidlátás-romlást, védenek a káros UV-sugarak ellen, emellett pedig megfelelő védelmet nyújtanak az erős napfénnyel szemben. A szabadban töltött idő ugyancsak csökkenti a miópia kialakulásának és progressziójának veszélyét – az új Stellest® lencsék 6 vidám és menő színezéssel gondoskodnak róla, hogy az érintett gyermekek magabiztosabban és felszabadultabban mozoghassanak kültéri tevékenységeik során.

 

Szülőként érdemes odafigyelni már a gyermekek kiskorától kezdve néhány árulkodó jelre, amely rövidlátásra (miópa) utalhat: gyermekünk gyakran hunyorog, hogy jobban lássa a távoli dolgokat, túl közelre hajolva nézegeti a képeskönyveket, nem szívesen játszik a szabadban. Legkésőbb azonban iskoláskorban kiderül, ha a gyermek ezzel a problémával küzd: nehezen olvassa el a táblára írt feladatokat. Minél korábban lesz egy gyermek rövidlátó, annál tovább tud romlani látása és annál erősebb dioptriára lesz szüksége a későbbiekben. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak korrigáljuk a rövidlátását, de lassítsuk is annak előrehaladását. Az Essilor® innovációja, a Stellest™ lencse napi 12 órás viselés esetén átlagosan 67%-kal lassítja a miópia előrehaladását más egyfókuszú lencsékhez képest.

A gyermekek különösen érzékenyek lehetnek a vakító fényre és a vele járó tünetekre, főképp a szabadban, mindemellett szemeik is jelentősen kitettebbek az UV-fény okozta károsodásnak, mint a felnőtteké. A rövidlátó gyermekek pupillája általában tágabb, így az ő esetükben ez még nagyobb probléma lehet. Az Essilor® Stellest® lencsék minden változata véd a káros sugarak ellen, az új színezett változatok viszont komfortosabb látásélményt biztosítanak kültéren erős napfény esetén. A hat vidám színezés kedves, „menő” megjelenést kölcsönöz viselőjének.

A bevezetéssel párhuzamosan a vállalat bejelentette, hogy az Essilor® Stellest® lencse, a rövidlátás kezelésére szolgáló színezetlen szemüveglencse világszerte szélesebb körben kapható lesz, hogy jobban kielégítse a rövidlátóbb gyermekek és tinédzserek ez irányú igényeit.

 

Rövidlátás: nem gyógyítható, de megfelelő szemüveggel és kontrollal lassítható

A rövidlátás hátterében sokféle ok állhat, melyek nagy része odafigyeléssel kezelhető. Ha nem genetikai ok a kiváltó tényező, egészséges táplálkozással, sok szabadban végzett tevékenységgel, a „közelre nézést” mérséklő, vagyis a képernyők, tabletek, mobiltelefonok használatát jelentősen csökkentő napirenddel sokat tehetünk a megelőzéséért. A rövidlátás gyógyszerrel nem orvosolható, de egy jó szemüveggel vagy kontaktlencsével nagymértékben korrigálható az állapot. Felnőttkorban szóba jöhet a műtét is – bár ez a rövidlátás okozta megnyúlt szemtengelyhosszt nem küszöböli ki, mely növeli bizonyos szembetegségek kockázatát.

 

Forrás
EssilorLuxottica

Knightwish

Alapító, CEO, járműrajongó, wannabe firkász.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb