Közút

A Mercedes újragondolása és az AMG haláltusája

Jó ideje tudom már, hogy innentől rendszeresen gyászjelentéseket kell majd írnom azokról a dolgokról, amiket szeretek az autózásban.

A Mercedes bejelentette, hogy általános villamosításba kezd a személyautós termékpalettáján 2021-től. Ezzel nem is lenne gond, ha a klasszikus értelemben vett Mercik, a G osztály és a Maybach mellett nem szerepelt volna ez a három betű is, mint célpont: AMG.
Mint ahogy azt egy nem túl régi, de annál hosszabb szösszenetben is leírtam, az autógyártókat kényszerhelyzetbe hozza az európai törvénykezés. A Daimler sem kivétel ez alól, jelen körülmények között teljesen érthető, hogy elektromosítják a flottát.
Mercedes-Benz CLK-GTR (1998-2002)
Egy Maybach vagy egy G osztály, esetleg egy CLA simán élhető elektromosként is, akinek ez a szíve vágya.
Az viszont szíven talált, hogy a komplett AMG is az amperek martaléka lesz éveken belül.
Mercedes-Benz SL65 AMG (2004-2011)
Biztosan én vagyok maradi, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy kinek lesz elektromos AMG Mercedesre szüksége, amikor pont azt ölik meg belőle, ami a lényegét adta.
Nem akarom piedesztára emelni a Merci benzinmotoros részlegét (például mert a dízel sem rosszabb), de az egyetlen súlyos hiba eddig, amit a gyár az AMG-vel elkövetett, hogy túl későn látta meg benne a fantáziát és vásárolta meg.
Mercedes-Benz 300E AMG 3.4TE (1988-1993)
Ez annál nagyobb tökönszúrás lesz.
El tudom képzelni, hogy fogyni fognak az e-AMG-k, vagy nem is tudom, hogy nevezzem ezt a sületlenséget, mert a Porsche Taycant is veszik, pedig annak sincs sok értelme. Nagyon szép és jól összerakott járgány, csak az a baj vele, hogy annyi pénzből 911-est is lehet venni. Nem vinne rá a lélek, hogy a Taycant válasszam. Ha tulajdonolni kell, akkor az analóg műszert venném, nem a multimétert.
Mercedes-Benz C63 AMG (2008-2015)
És persze a Porsche még jó ideig nem teszi meg, hogy likvidálja a boxereket a kínálatából, a Mercedes viszont pont arra készül, hogy záros határidőn belül az AMG-t is teljesen áram alá helyezi. Úgy vélem, ordas hiba kinullázni ezt az almárkát, hosszú távon még csak a nyereség sem biztos. Ennyit simán elbírtak volna még jó darabig, ha minden más elektromossá válik a portfólióban.
Mercedes-Benz 300SEL AMG 6.8, a „Vörös disznó”
Az Auto Bild cikke nem bocsátkozik sok részletbe, a bejelentés viszont hivatalos, szóval ha valaki még akar valódi – és új – AMG Mercedest az életben, a következő években ejtse meg a vásárlást, mert ennek a lehetőségnek meg vannak számlálva a napjai.
Mercedes-Benz S63 AMG Coupe (2015-2021)
[…csúnya beszéd, hosszan, magyarosan…]
Ha tetszett az iromány, csapj egy like-ot, oszd meg, vagy csatlakozz támogatóként a Patreon oldalamon:

Knightwish

Alapító, CEO, járműrajongó, wannabe firkász.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb