Blog

Kis cikk a nagy kék semmiről

-Nyereményjáték-

Úgy vagyunk mi itt a Racseblognál, hogy akkor írunk és arról, amikor és amiről szeretnénk, ha azt érdekesnek találjuk az kedves olvasóink felé. Knightwish kérése egyedül az volt, hogy kerüljük a politikát és a megosztó- pukkasztó és úgy általánosan közéleti/ celeb témákat. Az ilyen szabadságot pedig illik megbecsülni, így nem fogok írni Eminem válásáról, sőt, még csak utalással sem fogok állást foglalni, hiába is kérnétek. Nem és nem!

És hogy mi ez a cím már megint?

Feleségem kívánságára idén görögországra esett a választás, ami a családi nyaralást illeti és autós emberként azzal szórakoztattam magam, hogy a különbözőségeket és az érdekességeket lestem. Ezekről chat-eltünk Knightwish-el, amikor felvetődött, hogy legyen erről cikk.

Én kissé tanácstalanul álltam az ötlethez, mert azt éreztem, hogy ok, vannak érdekes részletek, de egyik sem ér meg egy cikknyi betűfolyamot, aztán eszünkbe jutott valami.. Hogy mi, az majd a végére kiderül, de én továbbra is kicsit úgy érzem magam, mint a viccben, ahol a férj sörrel kezében leül, hogy megnézze annak a focimeccsnek az ismétlését, amit délután adott a tévé, amikor még munkában volt, mire a nappaliban vasaló felesége azt mondja:

„-Nem mondom el, hogy mi a végeredmény, de gólt azt nem fogsz látni.”

Azért, ezúttal egyvalaki biztosan gólt fog lőni, de ne szaladjunk előre!

 

Béreltem VW Buggyt,  -pont mint amilyen a Különben dühbe jövünk -ben van- arról lehetne egy teszt, de egy, az úton csak körülbelül eltaláló, a váltójából meleg olajgőzt eregető bérjárműről tesztet írni nagyjából olyan lenne, mint a menzás Icanéni Holstein szeletjéről írni egy gasztro blogban.

Jó élmény volt? – Jó.

Hangulatos? – Az.

Ajánlanám? – Egyszer mindenképpen.

Autónak milyen? – Hátöö.. Szűk, zörgős, zajos gyösz.

Négyen használtuk, magzatpózban vezettem. Gyermekeim arcán a vigyorgás simán megérte a bérleti díj 100 Eurót. Aztán elfáradtak ők is és boldogan másztak át a Tóbiásnak hívott családi csapatszállítóba. 100 Euró nem kevés egy erős félnapért ( 13h-21h), de a quadokért kb. 60-at kértek, amiből kettő kellett volna, ráadásul bármelyik kanyarban szemben találhatod magad egy, a sávodban feléd rohanó háromtonnás SUV-val.

„És mit szólnál egy sör-virsli versenyhez?”

 

A helyszín egy görög sziget. Gyönyörű tenger, helyenként gazos környezet, de az ételek jók és sokkal jobb áron kínálják, mint Horvátország turisztikailag felkapott helyein.

Írhatnék a közlekedésről.. Balkáni. De valahogy mégis működik. Tóbiás nagy. Mint egy Transporter, de nem az. Az utcák pedig helyenként szűkek. Igen, én is indokolatlanul nagy autóval közlekedem, de ez az egyik jellemzője a SUV trendnek. Nagy autók közé, főleg autópályára nagy autóval viszem a családot, ha választhatok.  Otthon egy 207 sw-használunk, de ha cuccolni kell, vagy túlélni, akkor minden kétséget kizárólag jobb választás a kisbusz. Szóval, a közlekedésről sem nagyon lehet mit írni. Rengeteg kelet-európai, zömmel román rendszámot lehet látni, legalábbis ahol én voltam. Kicsit olyan érzésem van, mintha a románoknak Görögország lenne az, ami nekünk Horvátország. Hát legyen.. Csak ne hagyjon nyomot a homlokomon egy bukaresti rendszám se, mert az nagyon el tudná rontani a napom. Persze, lehet vádolni előítélettel, elbírom, és az is igaz, hogy nem kizárólag miattuk érzi az ember kicsit hegyesebbnek a forgalmat, és az is igaz, hogy bár hegyes, mégis relatív kevés az összeérés.  Így nem szántam aztán egy egész cikket a görög közlekedésnek sem.

Szerencsére, van valami bekattanásom az elhagyatott autókat illetően – a magyar helyzetről írtam is legutóbb– és szerencsére ilyen autókból bőven akad errefelé is.

Hangsúlyozom, hogy ez a bejegyzés nem azt hivatott bemutatni, hogy általánosan mivel találkozhat a turista egy görögországi nyaralás során, hanem kifejezetten az autózás oldaláról, azon belül is az elhagyatott autókra érkeztetve a témát. Ahonnan most írok, annak a parkolójában egy jobb időket megélt Corrado várakozik a gazdájára, ránézésre legalább 3-4 éve. Na, erről talán lehetne írni, de megint roncsokról? És mit? Találjak ki egy sztorit Rotodusz Nikolaszról, aki sorsára hagyta a verdát, de én éppen ki tudtam nyomozni egy arra ténfergő kecskepásztor/olivaárus információi nyomán? Az nem én vagyok.

 

Szerintem, mindegyikünk befogadná. Osztva és környéke. Remélem, meglesz a gazdi.

Inkább egy játékot találtunk ki, amiben hozok nektek két fényképet. Többet is, de csak kettővel játszunk.  A játék pedig egészen egyszerűen annyi, hogy a facebok csoportunkban megosztott cikk (ehhez) alá kommentben tessék beírni a járművek típusát.

Mindkettőét. De hogy ne csupán a leggyorsabb olvasó nyerjen, a helyes megoldással szolgálók között sorsolni fogunk.

A játék nyertesének sorsolását átlátható módon fogjuk megejteni (részletek később).

Van azonban egy kis csavar a dologban.

Kétszeresen és háromszorosan is be lehet kerülni a sorsoló kalapba, mutatom hogyan, és mely autók megfejtését várjuk:

ELSŐ JÁTÉKOS – Valahonnan ismerős a forma, de a jó megoldás nem egyszerű. Kis segítség (vagy nem): én először Tofas -ra gondoltam.
MÁSODIK JÁTÉKOS – A forma szerint a gyártó ország azonnal megvolt, de a pontos típus megfejtéséhez nekem is bányásznom kellett. Különös kedvencem a kétszínű felni. Az első verdámon nekem is ilyen volt.

1* Mindkét autó helyes típusa

2* Mindkét autó helyes típusa + sztori az egyik autóról. Kitalált történet is lehet, ha az szórakoztató. Erről „lájk” jellel fogunk visszajelzést adni. („ Egyszer Jorgosz elment a boltba joghurtért a verdával” nem az)

3* Mindkét autó helyes típusa + sztori mindkét autóról Kitalált történet is lehet, ha az szórakoztató. Erről „lájk” jellel fogunk visszajelzést adni. ( az „Egyszer Jorgosz elment a boltba joghurtért a verdával” nem az)

A sztorik egyediek kell legyenek, így az  előző kommentelő történetét átmásolni nem ér.

A nyeremény pedig egy balatoni páros hétvége, amihez egy Balaton környéki (nem vízparti) panzióban biztosítunk két fő számára, két éjszakát (egy kétfős szoba tehát, ha gyerek van, vagy négylábú kedvenc, akkor őt is hozhatjátok, egy konkrét panzióban, aminek helyszínét a nyertessel osztjuk majd meg).

A szobákhoz nem tartozik étkezési ellátás, így arról a nyertesnek kell gondoskodni.

A nyeremény felhasználási időpontja viszonylag rugalmas, a nyertessel minden esetben egyedileg egyeztetünk.

A játék kezdete: a cikk megjelenése

A játék vége: 2023 szept. 07. 24.00.h.

Lehetne hosszabb, de nem titkoltan szeretnénk, ha olyan valaki nyerne, aki követője a Racseblog.hu oldalnak és/ vagy tagja a fb. csoportnak, így egészen biztosan találkozik a felhívással a játék időtartama alatt. Ez játék tulajdonképpen ajándék a kedves olvasóinknak, és kicsit szomorúak vagyunk, hogy nem tudunk mindenkit megajándékozni és sorsolni kényszerülünk.

Minden romantikus naplementéhez kell egy magvas idézet: ” Tpeuyapi”

Mivel ez nem reklám, így csak a nyertessel osztjuk meg a pontos helyszínt.

Egy valaki tehát biztosan gólt fog rúgni, hajrá, kalandra fel!

 

(2023,09,19) FRISSÍTÉS:

A kőfal előtt álló (ELSŐ JÁTÉKOS):  Seat 124-2000

A ház mellett szomorkodó (MÁSODIK JÁTÉKOS):  Toyota Corolla Coupé  (1975-1980)

 

Atakam

Sztorikedvelő firkonc, autókergető félbolond.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb